Inzamelingsactie voor Ghana

Wat is er mooier dan je idealisme en je passie voor logistiek samen te brengen? Afgelopen augustus vertrekt collega, Vivian Bohorquez, naar Ghana om daar 4 weken ontwikkelingswerk te doen bij een weeshuis. Wetende, dat er een goed gevulde 40DV container onderweg is, een resultaat van haar initiatief om goederen in te zamelen ten behoeve van deze weeskinderen.

Voor Vivian haar vertrek ontstaat het idee om een pakket speelgoed te verzenden naar het weeshuis waar zij voor enkele weken zal verblijven. Binnen no time groeit het initiatief uit tot een heuse inzamelingsactie onder collega’s, vrienden, familie en partners waarmee Joosten – young animal nutrition nauw samenwerkt. De grote betrokkenheid bij het project blijkt, wanneer iedereen massaal goederen en geldbedragen doneert, en medewerking verleent om de container met goederen op plaats van bestemming te krijgen.

Het weeshuis, en gelieerde basisschool, worden gerund door enkele personen en is afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Na overleg met stichting Kidz Active Foundation blijkt men de wens te hebben om zelf een winkel te starten om de gedoneerde goederen lokaal te verkopen. Dit stelt hen in staat om op kleine schaal te ondernemen, zelf opbrengsten te genereren, en deze te investeren in het weeshuis. Hoe mooi zou het zijn om ook de container te doneren, zodat deze ingericht kan worden als winkel? Deze vraag wordt dan ook voorgelegd aan directeur Geert van den Boomen, die hier gelijk positief op reageert.

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen in optima forma: naast economische prestaties ook aandacht voor de sociale kant,” licht Geert toe. “Ghana past perfect bij een internationaal opererend bedrijf met wereldwijde logistiek.”

Drie weken geleden is de container dan eindelijk ingeklaard en gearriveerd op de plaats van bestemming. Men is erg blij met alle gedoneerde goederen. Het is zo veel, dat ze nog altijd druk doende zijn om alles te verdelen.

“Namens Joosten – young animal nutrition en persoonlijk, wil ik alle partners bedanken die deze donatie mogelijk gemaakt hebben,” aldus Vivian. “BCTN, Rotterdam Overseas Network, Hamann International Logistics, Verstegen-Adam Transport en Nukamel Productions. Samen hebben we deze actie tot een groot succes gemaakt! We hebben een aantal Ghanese kinderen gelukkig gemaakt met onze donaties.”

Wil je over Vivian haar persoonlijke ervaringen lezen, klik dan op  Read more. Ben je geïnteresseerd in ontwikkelingswerk of wil je de organisatie Kidz Active Foundation steunen, ga dan naar de website www.kidzactive.nl

Ben je geïnteresseerd in ontwikkelingswerk of wil je de organisatie Kidz Active Foundation steunen, ga dan naar de website www.kidzactive.nl